Objavljeno: 20. 06. 2022 - 2:34
Benkovački sajam

Sajam u Benkovcu - subota - 10. rujna 2022.

300,00 kn po osobi (mogućnost plaćanja na dvije rate do polaska)

Benkovački sajam je jedan od najvećih i najstarijih sajmova u Hrvatskoj, atrakcija koja  svaki put iznova iznenađuje sve većim brojem posjetitelja.

Malo je onih koji su imali priliku upoznati grad Benkovac, njegovu povijesno – kulturnu baštinu, tradiciju, običaje njegovih žitelja, ali svi su čuli za poznati Benkovački sajam. Priča o Benkovačkom sajmu započela je još prije stotinu godina i prenosi se iz generacije na generaciju, čineći je  posebnom pričom koja se ne zaboravlja.

To je mjesto na kojem se nekada plesalo kolo,mjesto ispunjeno pjesmom, smijehom, veseljem i kao takvo bilo je idealna prilika za momke koji su se zagledavali u cure i cure u momke, gdje su se rađale mnoge ljubavi. Danas je to jedan od najvećih i najstarijih sajmova u Hrvatskoj i privlači sve više ljudi tijekom cijele godine, atrakcija koja  svaki put iznova iznenađuje sve većim brojem posjetitelja.

Održava se svakog 10-og u mjesecu na šest hektara zemljišta, kamenjara i borove šume u Benkovačkom selu, poviše grada Benkovca, u kraju gdje ljudi  tradicionalno žive od poljoprivrede, stočarstva i autohtonih zanata. Dugačka kolona automobila proteže se od Benkovca do benkovačkog sajma već od ranih jutarnjih sati. Tisuće automobila parkiranih oko glavne ceste i prostora Sajma, stotine trgovaca stokom i domaćim životinjama, poljoprivrednim alatima i sitnicama za kućanstvo, mnoštvo kupaca, znatiželjnika iz svih krajeva Hrvatske, sve to čini benkovački sajam atraktivnim centrom Dalmacije svakog mjeseca.

Benkovački sajam
  Novosti - Sve